Skip to content

Törzskönyvezés menete

A törzskönyv kérelmezőnek vagy személyesen vagy postai úton levélben, vagy online van lehetősége leadni a törzskönyvezési igényét a MEOE Szövetség címére (1194 Budapest, Hoffher Albert utca 38-40.). Szükséges dokumentumok, melyeket tartalmaznia kell a kérelemnek:

  • eredeti alombejelentő nyomtatvány- ezen feltétlenül meg kell jelölni,hogy MTTE, mint fajtagondozó egyesületet, hogy ellenőrizze, majd jóváhagyja a származási lapokat

Amennyiben első alom születik új kennelben, szükséges a kennelnév kiváltása, erről célszerű gondoskodni már a szuka kutya fedeztetési szándékát megelőzően, mivel a kennelnév kiváltása hosszabb határidejű ügyintézést von maga után. Ennek menete az alábbi linken megtekinthető, minden esetben a MEOE Szövetség felé kell kezdeményezni.

https://www.kennelclub.hu/index.php?link=kennelnev&m=353

  • eredeti fedeztetési igazolás nyomtatvány
  • eredeti, az állatorvos által aláírt, lepecsételt transzponder igazolás nyomtatvány
  • két szülő származási lapjának mindkét oldalas fénymásolata
  • két szülő egészségügyi szűréseinek, tenyészminősítéseinek és kiállítási eredményeinek igazolása. A szülők egészségügyi szűrésének – ami jelenleg nem kötelező, csak ajánlott- eredményei a származási lapon feltüntetésre kerülnek.
  • származási lapok befizetéséről szóló bizonylat fénymásolata (postai beküldés esetén)
  • szövetségi tagkártya ( amennyiben társtenyésztői tulajdonos is van a kennelben az ő szövetségi kártyájára is szükség van)

A kérelem beadása után a Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete ellenőrzi a kérelmet, majd a származási lap készítését a MEOE Szövetség elvégzi.

Díja egységesen: MEOE Szövetségi tagok részére: 7500 Ft/származási lap, igényelhető teljesítmény füzet is 2000 Ft .

A szolgáltatás díját a MEOE Szövetség részére kell befizetni. Bankszámlaszám: 10102086-09723300-01000009 

Szeretné, ha tacskója törzskönyve minden fontos dokumentummal együtt érkezne meg a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületinek Szövetségétől?

Akkor törzskönyveztesse az almot a Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete gondozásában.

Ehhez nem szükséges tagnak lennie, csupán az alombejelentésnél tüntesse fel az egyesület nevét , mint választott fajtagondozó szervezetet.

A Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete ( MTTE) 2024-ben is folytatja nagy sikerű programját, miszerint a nálunk törzskönyvezett kiskutyák törzskönyve, vastag , MTTE mappában kerül postázásra.

A leendő gazdik a törzskönyv mellé, jó tanácsokat, teljesítmény füzetet, tulajdonjog átíráshoz szükséges dokumentumokat is kapnak a mappában, melyben később elfér az oltási könyv és az útlevél is!

Válassza egyesületünket, törzskönyveztesse tacskóját az MTTE-nél!

Célunk, hogy is felhívjuk a leendő gazdik figyelmét, csakis ellenőrzött tenyésztőtől, egészséges, törzskönyvvel, megfelelő oltásokkal, chippel ellátott kiskutyát vásároljanak!